ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Άλλα προγράμματα

Προγράμματα στήριξης οικογενειών που επλήγησαν από τον COVID-19

O νέος κορωνοϊός άλλαξε τα δεδομένα για πολλές οικογένειες, και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), ανταποκρίθηκε άμεσα στην ανάγκη στήριξης οικογενειών που επλήγησαν από την πανδημία με απώλεια εισοδήματος ή/και εργασίας, με δύο νέα προγράμματα:

1. Σε συνεργασία με την Pepsico Ελλάδος (Tasty Foods και Pepsico  HBH), το Κ.Υ.Α.Δ.Α. ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα στήριξης 140 οικογενειών με ανήλικα παιδιά, που είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται εν μέσω κορωνοϊού.

Οι οικογένειες που συμμετέχουν λαμβάνουν επί ένα εξάμηνο (κάθε 15 ημέρες) βασικά είδη σούπερ μάρκετ (πακέτα τροφίμων, είδη προσωπικής υγιεινής, καθαριστικά), αλλά και ψυχοκοινωνική στήριξη από τους αρμόδιους επιστήμονες του Κ.Υ.Α.Δ.Α. (κοινωνικούς λειτουργούς,  ψυχολόγους).

2. Ένα δεύτερο πρόγραμμα στήριξης 340 οικογενειών που «χτυπήθηκαν» από την πανδημία αναπτύχθηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής και τη Lidl Ελλάς. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι οικογένειες λαμβάνουν ανά 15μερο πακέτα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης (προϊόντων ατομικής υγιεινής, οικιακών καθαριστικών, χαρτικών κ.λπ.), και ψυχοκοινωνική στήριξη.

Αναδοχή Οικογενειών

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται με την αρωγή της ομάδας εθελοντισμού Στήριξη, που αποτελείται από Αποφοίτους του Αμερικανικού Κολλεγίου «ΑΝΑΤΟΛΙΑ», οι οποίες έχουν αναλάβει την υποστήριξη οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι υπάρχει φυσική επαφή των υποστηρικτών με τους υποστηριζόμενους, με τη σύμφωνη γνώμη των τελευταίων. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σήμερα 30 πολυμελείς οικογένειες.

Επιπλέον προγράμματα

Εκτός από τα παραπάνω, στο Κ.Υ.Α.Δ.Α. αναπτύσσουμε συνεχώς σταθερές συνεργασίες με ευγενείς χορηγούς όπως τα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ τα οποία προσφέρουν επίσης σε μηνιαία βάση δωροεπιταγές, οι οποίες διατίθενται σε άτομα και οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Επίσης, συνεργαζόμαστε από το 2016 με το Ίδρυμα Αγγελικούση, το οποίο αγκαλιάζει έμπρακτα και ουσιαστικά το έργο μας υποστηρίζοντας μοναχικά άτομα και οικογένειες σε μηνιαία βάση.

Παράλληλα, διοργανώνουμε δράσεις (συλλογές τροφίμων, πολιτιστικές εκδηλώσεις, κινητοποίηση φορέων κ.λπ.) που αποσκοπούν στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη.